سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
**شعبه های نشریه «شارلی ابدو» در تهران افتتاح شد!
اظهارات بی شرمانه «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه در تأیید کاریکاتور توهینآمیز به پیامبر اسلام صلواتاللهعلیهوآله، خشم مسلمانان در سرتاسر جهان را برانگیخت.
رهبر معظم انقلاب در واکنش به این اقدام سخیف رئیس جمهور فرانسه، پیامی کوتاه خطاب به جوانان فرانسوی صادر کردند. متن این پیام که به زبان فرانسوی در شبکههای اجتماعی منتشر شد، به این شرح است: «جوانان فرانسه! از رئیسجمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت میکند و آن را آزادی بیان میشمارد؟ آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهرههای درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟ سوال بعدی این است که چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در این باره نوشت باید به زندان برود اما اهانت به پیامبر آزاد است؟».
نکته قابل تأمل اینجاست که برخی رسانه های دولتی و اصلاح طلب، پیام مهم رهبر معظم انقلاب خطاب به جوانان فرانسوی را سانسور کردند.
در همین رابطه روزنامه های اصلاح طلب شرق، سازندگی، جمهوری اسلامی، شهروند- ارگان رسانه ای دولت-، ابتکار، آرمان، مردم سالاری، هفت صبح، دنیای اقتصاد، صدای اصلاحات، کار و کارگر و...در نیم تای صفحه اول شماره امروز به هیچ عنوان به پیام مهم رهبر معظم انقلاب خطاب به جوانان فرانسوی اشاره نکردند.
روزنامه همشهری- ارگان رسانه ای شهرداری تهران- نیز که در روزهای گذشته تیتر توهین آمیزی درباره شهید «محمد محمدی» شهید امر به معروف منتشر کرده بود، بدون اشاره به محتوای بسیار مهم پیام رهبر انقلاب، در صفحه اول در تیتری کوچک نوشت: «پیام رهبر معظم انقلاب خطاب به جوانان فرانسه».
این روزنامه ها در روزهای گذشته نیز واکنش های جهانی و داخلی به اظهارات هتاکانه رئیس جمهور فرانسه را سانسور کردند.
روزنامه سازندگی- ارگان رسانه ای حزب کارگزاران- به سردبیری «محمد قوچانی» مشاور رسانه ای رئیس جمهور، پیام رهبر انقلاب را سانسور کرد. نکته قابل توجه اینجاست که سردبیر این روزنامه، در دی ماه ۹۳، سردبیر روزنامه «مردم امروز» بود. این روزنامه در آن مقطع در اقدامی تأمل برانگیز همزمان با توهین و هتاکی نشریه شارلی ابدو علیه پیامبراعظم (ص)، تیتر اول خود را به یک کارگردان غربی اختصاص داد و در تیتری درشت نوشت «من هم شارلی هستم»! این اقدام تأمل برانگیز با اعتراض گسترده مردم مواجه شد.
همچنین روزنامه شرق که در شماره امروز پیام رهبر معظم انقلاب خطاب به جوانان فرانسوی را سانسور کرده، ۲۴ مهر سالجاری در یادداشتی با تیتر تأمل برانگیز «پس از مرگ پیامبر»! به قلم «محمد تقی فاضل میبدی» فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو مجمع مدرسین، به ساحت پیامبر اکرم(ص) توهین کرد.
متاسفانه برخی رسانه های اصلاح طلب اصرار دارند که بگویند «ما هم شارلی ابدو هستیم».
مستندات بسیاری درباره توهین و جسارت فعالین و رسانه های اصلاح طلب به ائمه معصومین و مقدسات و به سخره گرفتن اعتقادات و باورهای دینی مردم وجود دارد.
** نسخه «سوپرمن اصلاحات» برای رفع گرانی؛ «مردم دعا کنند»!
روزنامه آفتاب یزد در مطلبی با عنوان «معاون اول دولت دیروز در پاسخ به اینکه آیا کالاها ارزان می شود، گفت:دعا کنید» نوشت: «در سالهای اخیر وقتی دولت یکی بعد از دیگری در عملکرد نامناسب رکورد زد اصلاحطلبان با طرح این موضوع که روحانی سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان را گرفت اما لطمات بسیاری به آن وارد کرد به نقد رئیس جمهور پرداختند اما شاید معاون او یعنی اسحاق جهانگیری کمتر از سوی اصلاحطلبان مورد نقد قرار گرفته است. عجیبتر آنکه برخی اصلاحطلبان روی جهانگیری به عنوان گزینه ۱۴۰۰ نیز حساب باز کرده اند. از این جهت میگوییم عجیب که کارنامه جهانگیری جز آن خروش در مناظرات در عمل هیچ نداشته است که حتی میتوان گفت لطمات بسیاری را نیز وارد کرده است».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «او دیروز به عنوان معاون اصلاحطلب روحانی در واکنش به گرانیهای اخیر خواستار دعا برای کاهش قیمت کالاها شد! جهانگیری در پاسخ به این سوال که گفته میشود قیمتها کاهش پیدا میکند؟ اظهار داشت: «دعا کنید!» البته معلوم نیست اگر قرار بود مردم برای رفع گرانیها دعا کنند چرا روحانی و جهانگیری در سال ۹۶ مرثیه خوانی و حماسه سرایی میکردند تا مردم را پای صندوق بیاورند و به ادامه پاستور نشینی آنها کمک کنند! ».
روزنامه آفتاب یزد در ادامه تاکید کرد: «در واقع سوالی که ایجاد میشود این است که جهانگیری وقتی چنین پاسخهایی میدهد آیا یادش رفته است که او نماینده «جریان ریشهدار اصلاحطلب» است؟ آیا معاون اول رئیس جمهور بعد از چهار دهه حضور در سیاست نمیداند اولین جملاتی که مردم بعد از دیدن این خبر بر زبان میآورند چیست؟ با چنین رویکردی او چگونه میتواند هنوز گزینهای برای ۱۴۰۰ باشد؟ اما تنها اتفاق دیروز نیست بلکه در چندین نوبت دیگر نیز عملکرد جهانگیری ضربههایی اساسی به اعتماد حامیان اصلاحات وارد کرده است».
در هفته های گذشته نیز روحانی در اظهارنظری تأمل برانگیز گفته بود: «مردم برای کمبود و مشکلات اگر میخواهند لعن و نفرین کنند، این لعن و نفرین آدرسش کاخ سفید در واشنگتن است، کسی به مردم آدرس اشتباه ندهد»!
«عیسی کلانتری» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست نیز پیش از این در پاسخ به سوالی درباره راهکار دولت برای کاهش آلودگی هوا گفته بود: «باید دعا کنیم که باد بیاید تا آلودگی ها را جابه جا کند»!
لازم به ذکر است که «اسحاق جهانگیری» - اردیبهشت ۹۶- گفته بود: «اگر ما پیروز بشویم دیگر هیچکس در ایران سرگرسنه زمین نخواهد گذاشت و هیچ کارتن خوابی دیگر نخواهد بود». جهانگیری در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: «ملت! یادتان رفته قیمت دلار لحظه ای عوض می شد...امروز دیگر کسی از گرانی و تورم حرفی نمیزند... چون کاری شد کارستان. رئیسجمهور خودش وقت گذاشت. رونق شروع شده، ما به همه اهدافمان در برجام رسیدیم. ما ایرانهراسی را به ایراندوستی تبدیل کردیم. ما ریسکهای مهمی را از ایران دور کردیم. دنیا عاشق کار کردن با ایران شده. هجوم شرکتهای غربی و شرقی به ایران برای کارکردن آغاز شده است».
وی در اردیبهشت ۹۶ در بخش دیگری از اظهاراتش در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری خطاب به دیگر کاندیداها گفت: «ملت ایران گوششان از این شعارها پر است، برنامه چیز سختی است اما شعار ساده است و شما میتوانید به راحتی بگویید ۵ میلیون شغل ایجاد میکنم اما ما از شما میخواهیم با برنامه بگویید که چکار میکنید».
اسحاق جهانگیری همان شخصی است که رسانه های اصلاح طلب در فروردین ۹۷، او را «سوپرمن دولت» نامیدند. این در حالی است که دلار ۴۲۰۰ تومانی که به «دلار جهانگیری» مشهور شد، دستکم موجب از دسترفتن ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار و حدود ۷۰ تا ۸۰ تن از ذخایر طلای کشور شد.